Comunicat presa

hunedoara

Comunicat de presa

Cu privire la articolul aparut in ziarul Replica Hunedoara, din 8.01.2018 scris de Ana Maria Nedelcoff

Ca urmare a articolului aparut in presa locala, facem urmatoarele precizari:

In data de 3.01.2018 la ora 16.35 a fost alocata o autosanitara de transport pentru a efectua externarea la domiciliu – Barastii Iliei, a pacientei B. M. Dupa o perioada de timp, dispeceratul a fost anuntat de ambulantierul ce trebuia sa efectueze externarea ca drumul este impracticabil din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Medicul coordonator de dispecerat a luat legatura cu Sectia Oncologie si Sectia UPU Deva a Spitalului Judetean Deva pentru a reintoarce pacienta la aceasta unitate sanitara. Nu s-a primit acord si urma ca pacienta sa fie transportata la Spitalul Ilia unde sa stationeze pana a doua zi dimineata. Din relatarile ambulantierului reiese faptul ca pacienta si-a exprimat dorinta de a fi transportata in localitatea Boz la niste cunoscuti unde sa ramana pana a doua zi dimineata.

Pacienta a fost transportata in final in localitatea Boz . Ambulantierul s-a oprit la barul din sat ( deoarece era noapte) pentru a cere informatii referitoare la adresa cunostintelor pacientei. I s-a comunicat ca adresa cautata era vis a vis de acel bar si cetatenii l-au ajutat sa transporte pacienta in casa.

Intre timp dispeceratul a incercat sa ia legatura cu fiul pacientei dar nu s-a putut stabili legatura telefonica, acesta locuind intr-o zona fara semnal. Ulterior fiul a coborat pentru a suna la Ambulanta si i s-a comunicat locul unde se afla mama lui.

Din cele relatate mai sus reiese faptul ca Serviciul Judetean de Ambulanta nu a lasat pacienta in strada, a fost dorinta acesteia sa ramana la Boz si nu la Spitalul Ilia, si ne exprimam regretul pentru opinia eronata din presa referitoare la acest caz.

Va mutumim!

Manager General,

Dr. Filimon Valeria